Fra merdkant til messe

Det er allerede flere oppdrettsselskap som melder at de kommer med omtrent samtlige ansatte. Det er veldig kjekt at messa blir en møteplass for folk fra alle deler av bransjen, sier Vidar Onarheim.

Daglig leder for HavExpo er opptatt av at messen skal samle ikke bare ledere og mellomledere, men også de som jobber operativt. 

-Det er viktig at de som jobber på merdkanten og på båtene kommer. De sitter på mye kunnskap, og kan gi verdifulle innspill til leverandører av varer og tjenester. Det er dialogen mellom mange kunnskapsrike mennesker som er så verdifull under en messe, sier Onarheim. 

Omtrent utsolgt 

Med kort tid igjen til åpning kan Onarheim konstatere at de nå omtrent er utsolgt for standplass. 

-Vi har noen få stander igjen av 320 stander totalt, og vet at det kommer noen utstillere til. Jeg synes det er fascinerende at vi allerede på første HavExpo-messe er den nest største havbruks- og fiskerimessen i verden, målt i både antall utstillere og besøkende. Det betyr at markedet har tatt vèl imot det nye initiativet, og ser behovet for en stor arena for å få vise frem innovasjoner til hele bransjen, sier han. 

God hotellkapasitet

Hotellene i Bergen har fortsatt ledig kapasitet for de som ønsker å ta turen.

-Det er 1000 ledige rom akkurat nå, noe som betyr at det er bra kapasitet. Det er selvsagt veldig viktig at byen har et så godt utvalg hoteller, og at mangel på overnatting hindrer noen i å delta på messen. Vi har i tillegg et svært godt samarbeid med Visit Bergen, som vil gjøre sitt beste for å ønske alle velkommen til Havbyen Bergen, både i mai, men også resten av året.

Minglemuligheter

Mingling og det sosiale er viktig, og Vaskerelven i Bergen sentrum er samlingsstedet på kveldstid.

-Her kan en ta turen innom noen av barene og pubene i området, og være sikker på å treffe kjente. Det kan være hyggelig å stikke innom her både før og etter middag, sier han. Og minner også om den mer storslåtte feiringen messen byr på.

-Gallamiddagen har plass til 900 deltakere. Her kan det bli fullt, og det er lurt å melde seg på for å være sikret plass

Andre nyheter

HAV
EXPO